Whisky i Höga Kusten

Gör din ”whiskyresa” till Länsmansgården och High Coast Distillery

Anders är en av grundarna till High Coast Distillery (Box Destilleri) och har jobbat med whiskyprovningar och whiskyresor sedan 2001. Under flera år tillbringade Anders, och ibland hela familjen, månader varje år i Skottland med att leda whiskyentusiaster till guldkornen på Islay, eller i the Highlands of Scotland. Numera tar vi hand om whiskyresenärerna här hos oss i Höga Kusten, där  vi har närhet till ett av världens mest intressanta whiskydestillerier. Därför är det naturligt med ett extra fokus på just whisky här på Länsmansgården. Sedan starten har vi ständigt byggt upp vårt sortiment och håller löpande provningar för små och lite större sällskap här hos oss. Ibland med någon gästföreläsare från Skottland.

Lansmansgarden_Owner_Anders_Jonasson whisky i höga kusten

 

Ardbeg

Länsmansgården är ett Ardbegkonsulat och har haft besök av självaste Sign_Ardbeg_ConsulateMickey Heads, Ardbeg Distillery Manager. Här firas varje år Ardbeg Day, som infaller då Ardbeg Distillery har sin dag på Islay Whisky Festival i slutet av maj/början av juni. Vi har ett stort sortiment med olika Ardbegbuteljeringar, både de senaste och en del äldre rariteter, så alla som gillar deras whisky kan hitta något under alla tider på året.

Mickey_Heads_Ardbeg_visits_Lansmansgarden_2018_Whisky_i_Höga_Kusten

Mickey Heads besöker Anders Jonasson på Länsmansgården Ådalen 2018.

John McDougall

John_McDougall_Whisky_Consultant

John McDougall klappar ett Box-ankare vid ett besök 2018.

Vi har även sedan snart tjugo år tillbaka, ett samarbete med JohnMcDougall, whiskyprofil med över 50 år i branschen, och som var djupt involverad i planeringen av Box Destilleri (numera High Coast Distillery). John fortsätter att hjälpa whiskyverksamheter runt om i världen, och emellanåt återbesöker han Sverige för att hålla en provning eller två. Anders och John har tillsammans hållit mängder av provningar från Karlskrona till Luleå, samt i Norge och Skottland. Numera är det mest här på Länsmansgården, där miljön perfekt passar en personlighet som John.

Vanliga aktiviteter hos oss:

– Guidat besök på High Coast Distillery (Box).
– Whiskyprovning i en genuin och avkopplande miljö.
– Stort whiskysortiment (för närvarande kring 180 sorters maltwhisky).
– Provsmakning av ert eget Boxfat – vi ordnar ett fatprov från ert Ankare till Länsmansgården.
Kontakta Anders på 070-1750320 för mer information.

Våra paket

Klicka på bilderna för att läsa mer om paketen.

Whiskyresa till Höga Kusten – från 1970 kr/person.

Link_to_whisky_experience_High_Coast

Transportpaketet

Från 1200kr/person inklusive transport ToR destilleriet, trerätters middag och övernattning på Länsmansgården. För er som vill delta i arrangemang på High Coast Distillery som ni själva bokat.

Comments are closed.