Whisky i Höga Kusten

GÖR DIN ”WHISKYRESA” TILL LÄNSMANSGÅRDEN OCH HIGH COAST DISTILLERY

Whiskyprovning med Anders Jonasson

I våra whiskypaket ingår en whiskyprovning och du kan läsa mer om dessa här!

Anders är en av grundarna till High Coast Distillery (Box Destilleri) och har jobbat med whiskyprovningar och whiskyresor sedan 2001. Under flera år tillbringade Anders, och ibland hela familjen, några månader i Skottland med att leda whiskyentusiaster till guldkornen på Islay, eller i the Highlands of Scotland. Numera tar vi hand om whiskyresenärerna här hos oss i Höga Kusten, där  vi har närhet till ett av världens mest intressanta whiskydestillerier. Därför är det naturligt med ett extra fokus på just whisky här på Länsmansgården. Sedan starten har vi ständigt byggt upp vårt sortiment och håller löpande provningar för små och lite större sällskap här hos oss. Ibland med någon gästföreläsare från Skottland.

Samarbeten

Ardbeg

Länsmansgården är ett Ardbegkonsulat och har haft besök av självaste Mickey Heads, Ardbeg Distillery Manager. Här firas varje år Ardbeg Day, som infaller då Ardbeg Distillery har sin dag på Islay Whisky Festival i slutet av maj/början av juni. Vi har ett stort sortiment med olika Ardbegbuteljeringar, både de senaste och en del äldre rariteter, så alla som gillar deras whisky kan hitta något under alla tider på året.

High Coast Distillery

Då Anders är en utav de sex grundarna av High Coast Distillery finns det goda möjligheter till en unik upplevelse av destilleriet och dess whiskysortiment. Detta både här på Länsmansgården samt på destilleriet med en privat visning av Anders själv.

Våra

Whiskypaket

Boka in dig på våra

Whiskyaktiviteter

  • Guidat besök på High Coast Distillery
  • Smaka några utav barens drygt 200 sorters maltwhisky
  • Whiskyprovning i en genuin och avkopplande miljö
  • Prova ditt eget High Coast-fat i våra cherseterfield soffor