Om oss

Länsmansgården

Husets historia

1909 byggdes denna gård. Då var det landsfiskal Anselm Borins tjänstbostad och på femtiotalet blev det även bostad för Familjen Hedberg, kända inom skogsindustrin.

I januari 2009 flyttade Familjen Jonasson hit från Östersund. Där arbetade Anders en tid som högstadielärare innan han besökte ön ”Islay” i Skottland och blev intresserad av den ädla drycken whisky. Agneta är uppvuxen på ett kafé och innan flytten till Lugnvik arbetade hon på Jamtli och Restaurang Hov.

Kock
Agneta Jonasson

Efter att ha samlat på sig erfarenhet på ett flertal caféer och restauranger kände Agneta att det var dags att starta något eget. På Länsmansgården serverar hon gästerna hemlagad mat, mumsiga kakor och hembakat bröd.

Dryckesansvarig
Anders Jonasson

Anders är en av de sex grundarna av High Coast Distillery men arbetar numera på Länsmansgården. Här serverar han drycker som höjer gästernas smakupplevelser i kombination med Agnetas mat. Samt håller i whiskyprovningar.

Servitris
Sofia Jonasson

När dottern Sofia inte är ute och reser eller jobbar på High Coast Distillerys besökscentrum så hjälper hon till här på Länsmansgården. Det är även Sofia som är foto och webbansvarig.

Huskatt​
Måns

Den gamla men älskade katten Måns flyttade in på Länsmansgården ett par år efter familjen Jonasson. Nu är det han som bestämmer och han hälsar gärna på alla gäster. Får han som han vill, hoppar han också gärna upp i någons knä.

Är du en whiskyälskare, planerar du en konferens eller söker du kanske ett mysigt ställe för släktträffen?

Vår vision

En smakupplevelse för livsnjutare

Vi vill att våra gäster ska kunna njuta hos oavsett om de är här på en jobbresa eller på semester i Höga Kusten. För att bäst lyckas med detta har vi lagt fokus på mat och dryck.

Förutom Agnetas hemlagade mat tillammans med passande dryck rekommenderad av Anders har våra gäster även chansen att prova på whisky från hela världen. Över 200 sorters whisky finns det i sortimentet, flera från bland annat High Coast Distillery och Ardbeg.