Whiskyupplevelser i Höga Kusten

 Besök oss i Höga Kusten, 2-4 juli eller 6-8 augusti.

Många av våra gäster anser sig nog vara livsnjutare, men livsnjutning kan vara så mycket. Nu utökar vi vårt populära whiskypaket med fler dimensioner. Förutom njutning av god mat och dryck i våra miljöer på Länsmansgården, får ni möjlighet att på riktigt landa i det norrländska lugnet vid en lägereld på Sandslån – en gång platsen för världens största timmersortering och en stor del av Ångermanälvens sprudlande historia, som idag vävs ihop med whiskyproduktion på High Coast Distillery.

Allt detta ingår:

  • Två nätter med övernattning i tvåbäddsrum/dubbelrum med frukost.
  • Två trerätters middagar.
  • Lägereld & mindfulness på Sandslån.
  • Yogapass på Länsmansgården.
  • Historisk guidning av Sandslåns Flottningsområde med spännande historier från livet i flottningseran.
  • Lunch och visning på High Coast Distillery.
  • Whiskyprovning på Länsmansgården.
  • Transporter till aktiviteterna.

Aktiviteterna  och deltagarantalet är anpassade för att undvika trängsel.

Eld

Dag 1

15.00  Anders & Agneta hälsar er välkomna till Länsmansgården i Höga Kusten och bjuder på något uppfriskande.
Tillsammans beger vi oss till Sandslån och Drivhuset. Där möts vi upp av Peter & Pernilla med kokkaffe och flottarromantik över öppen eld. En välgörande stund ger möjlighet att varva ned till det norrländska lugnet och vi får en känsla av älvens stilla flöde. Väl tillbaka på Länsmansgården finns tid till att utforska baren som för närvarande består av etthundraåttio olika sorters whisky, eller den vackra och rogivande trädgården.  Därefter serveras en trerätters middag ”lagad med kärlek” under kristallkronan.

Länsmansgårdens whiskybar med 180 sorter

IMG_1330

Dag 2
Efter morgonkaffet kommer Pernilla till oss. Hon håller ett skönt yogapass, som gör oss redo för en heldag med många upplevelser och intryck, men även hungriga på en mumsig frukost. Nu är det dags att ta oss tillbaka till Sandslån, där vi får bekanta oss med platsen som en gång var världens största timmerskilje. Vi får då även ta del av ett ouppklarat mord på en flottningsarbetare, samt en sällsynt gripande historia om en sjuksköterska som kom till Sandslån för att hjälpa till med Spanska sjukan. På Flottningsmuseet ser vi många spännande detaljer från flottningsepoken, som fick sitt slut i Ångermanälven 1982.
13.00 äntrar vi den härliga verandan på High Coast Distillery, för en god lunch med utsikt över Ångermanälven. När ni njutit klart av utsikten är det dags för Anders att ta er med på en rundvandring genom destilleriet och naturligtvis låter han er andas luften i de magiska lagerhusen.  Han berättar om vägen till ett whiskydestilleri, om älvens stora betydelse och om tillverkningen av den whisky som fått stort erkännande på flera marknader runt om i världen.
Efter dagens alla intryck, får ni sedan njuta av lugnet på verandan eller i trädgården, innan Anders åter tar er in i whiskyns värld med en smakberikande whiskyprovning. Kvällen avslutas förstås med en fantastisk middag och samkväm i Chesterfieldfåtöljerna, eller med en promenad i den ljumma sommarnatten.

Gäster som myser med whisky framför brasan

Dag 3
Frukost & hemfärd.

9.00. För de som önskar mer av Yogaupplevelserna, håller Pernilla ytterligare ett stärkande pass, som följs av en Brunch med matnyttiga och fräscha råvaror.
Vi knyter ihop dagen med hälsosamma tips, recept, och samtal om hur både kroppen och själen ska kunna stanna kvar i lugnet.

Priset för hela upplevelsepaketet dag ett och två, är 3800 kr/person.
Tillägg för yogapass och brunch dag tre är 400 kr/person.
Mer information och bokning: agneta@lansmansgarden-adalen.se eller 070-6600192.

Ett samarrangemang med Peter & Pernilla Söderlind, som driver Drivhuset på Sandslån. Peter arbetar på High Coast Distillery och Pernilla är utbildad hälsocoach och yogainstruktör.

Anders & Agneta Jonasson driver Länsmansgården Ådalen i Höga Kusten. Agneta står för matlagningen och Anders för dryckeskunskapen. Anders är även en av grundarna till High Coast Distillery och har jobbat med whisky sedan 2001.

cheers_copy

Comments are closed.